精密仪器与导航控制系

副研究员,硕士生导师

出生年月:1985年5月

办公地址:北航新主楼

办公电话:/

邮箱:eric.lee_buaa@buaa.edu.cn

个人简介

主要从事惯性测量与导航技术研究、组合导航技术研究、多源信息融合技术研究等。作为主要完成人主持或承担了包括XXX国防973项目、XXX工程、国家自然科学基金、装备发展部预研基金、航天科工基金、XXX演示验证项目等多项国家级课题和重点型号研制。以第一作者/通信作者身份在国内外导航技术领域专业期刊上发表SCI索引论文30余篇,申请国家发明专利10余项。

1.惯性测量技术

2.组合导航及协同导航技术

3.多源信息融合技术

学术成果

(1) Online self-calibration research of single-axis rotational inertial navigation system. MEASUREMENT.

(2) An Accelerometers-Size-Effect Self-Calibration Method for Triaxis Rotational Inertial Navigation System, IEEE TRANSACTIONS ON INDUSTRIAL ELECTRONICS.

(3) Study on Integration of FOG Single-Axis Rotational INS and Odometer for Land Vehicle. IEEE SENSORS JOURNAL.

(4) An inertial device biases on-line monitoring method in the applications of two rotational inertial navigation systems redundant configuration. MECHANICAL SYSTEMS AND SIGNAL PROCESSING.

(5) Single-axis rotation/azimuth-motion insulation inertial navigation control system with FOGs, OPTICS EXPRESS.

荣誉获奖

(1) 中国仪器仪表学会金国藩青年学子奖

(2) 北京航空航天大学优秀博士后

(1) 基于测距网络的飞机集群编队分布式协同导航方法研究